Vanmorgen las ik op social media een post over een vrouw die vertelde dat ze het eigenlijk even niet weet in deze Corona crisis en ik realiseerde mij dat dit ook voor mij geldt.

Er wordt vandaag massaal op social media opgeroepen om thuis te blijven en dat is dan ook precies wat ik doe.

De eerste keer dat ik even niet ga wandelen.

Dit is iets wat ik de afgelopen dagen nog wel heb gedaan en dan het liefst in het bos, een plek waar ik tot rust kom en waar ik me erg fijn voel. Hier kan ik in alle rust nadenken en tot mezelf komen. Uiteraard heb ik de richtlijnen van het RIVM in acht genomen.

Doe ik er nog goed aan om naar mijn moeder te gaan? Tot gisteren aan toe heb ik haar wel bezocht, uiteraard met de nodige afstand en geen fysiek contact, heb wat boodschappen voor haar gedaan en haar wat geholpen in huis. Is dit nu nog verstandig? Zij komt al een week niet meer uit haar huis, de boodschappen worden voor haar gedaan en alle kaartclubjes zijn stop gezet. Met de televisie en haar puzzelboekjes komt ze haar dagen wel door.

Mijn kinderen missen na 2 dagen school al hun vrienden en vriendinnen. Wat zondagavond nog fijn leek zo’n 3 weken niet naar school, blijkt na 2 dagen toch behoorlijk saai te zijn.  Mijn zoon kan morgen toch nog zijn SE’s gaan maken op school, uiteraard ook met alle richtlijnen en voorschriften in acht nemende.

Hoe zal het gaan de komende tijd? Blijken de huidige maatregelen voldoende?

Ik weet het even niet… Het enige wat ik weet is dat ik er zelf voor kan zorgen dat ik het virus niet verspreid door binnen te blijven en goed voor mezelf en mijn gezin te zorgen. Doe jij dat alsjeblieft ook?