Een pittig jaar

Terugblik op 2022. 2022 was voor mij en mijn gezin een pittig jaar. Een jaar waarin mijn broer ernstig ziek werd en uiteindelijk begin december al is overleden, mijn schoonmoeder ongeneeslijk ziek blijkt, wij 2 x zijn verhuisd en onze beide kinderen eindexamen hebben gedaan. Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat ik tijd en ruimte heb genomen om hier even van bij te komen.

Mooie momenten

Gelukkig waren er ook veel mooie momenten afgelopen jaar. Vanaf het moment dat Kees (mijn broer) ziek werd heeft het ons veel dichter bij elkaar gebracht. We hebben een “laatste feestje” voor hem mogen organiseren waar hij nog ontzettend van heeft genoten. Omdat hij in zo’n korte tijd zo hard achteruitging voor hem een mogelijkheid om afscheid te nemen van zijn vrienden.

Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat ik tijd en ruimte heb genomen om hier even van bij te komen.

Een jaar met 2 eindexamens

Wanneer ik terugblik op 2022, ben ik ook trots. Want Bente en Marijn hebben allebei eindexamen gedaan en zijn beiden geslaagd! Hoe bijzonder en superfijn dat ze het beiden hebben gehaald. Doordat ons nieuwe huis later is opgeleverd zijn we samen op vakantie naar Portugal geweest waar we het heel lekker hebben gehad. Een soort stilte voor de storm voordat we per eind augustus ons oude huis uit moesten.

Tijdelijk (t)huis en verhuizen!

We hebben tijdelijk in een vakantiehuisje in Soest gewoond. Een fijne plek maar des te fijner was onze verhuizing weer terug naar Leusden, half november.

Inmiddels voel ik dat ik steeds meer tot rust kom. Ik kan een beetje genieten van ons mooie nieuwe huis. Het is een heel fijne plek om te zijn en ik voel me hier steeds meer thuis.

Reflecteren in de natuur

Wat mij heeft geholpen afgelopen periode is veel in de natuur zijn en mijn blik vooral te blijven richten op dat wat er wel is of wel is geweest. Door herinneringen op te halen met elkaar en de emoties toe te laten zoals ze zijn.

Voorzichtig vooruit kijken

En nu ga ik voorzichtig weer plannen maken voor komend jaar, ik heb me aangemeld voor een opleiding Leefstijlcoach / Vitaalcoach die begin maart start, ik mag bijdragen aan een groot wandelcoach-project en ik word 50 dit jaar! Mooie dingen om naar uit te kijken.

© 2023 Balance & Care - Petra van Ravenhorst  |  ontwerp door StilleWateren  |  Privacybeleid