Een aantal jaren geleden heb ik het Persoonlijk Traject gevolgd van Itip. Reden voor mij om dit te gaan doen was dat ik los wilde komen van oude patronen. Het Persoonlijk Traject zou voor mij een mooie aanvulling zijn op alles wat ik al had gedaan en voor mij voor het eerst om iets in groepsverband te doen.

De groep bestond uit 16 personen met ieder zijn/haar eigen verhaal en reden om daar te zijn. Voor mij bijzonder leerzaam om ook van en met elkaar te leren, ontdekken en elkaars spiegel te mogen zijn. Veel tranen zijn er gelaten maar ook prachtige inzichten gekregen.

 

Eén daarvan is dat ik altijd terug kan/mag naar mijn eigen gevoel en dat ik mag vertrouwen op mijn intuïtie.

 

Het laatste blok mochten we iets zoeken of laten zien wat symbool stond voor wat voor ons de belangrijkste les was geweest en ik had een foto gemaakt van mijn buik… Ik voel feilloos aan of iets wel of niet goed voelt en dit is iets voor mij waar ik altijd naar terug kan, hoe voelt het voor mij en kan/mag ik hiernaar luisteren en naar handelen?

 

Ook voor mij blijft dit soms een uitdaging en werk in uitvoering… Hierin mag ik mild zijn voor mezelf en heb ik geleerd dat sommige dingen tijd nodig hebben om me op het juiste moment uit te spreken. Weet dat je altijd de tijd mag nemen om te voelen hoe iets is voor jou.